Nieuws

Ook raad wil lagere nieuwbouw Bezuidenhout

De kans is groot dat het omstreden plan voor de bouw van vier woonflats aan de Juliana van Stolberglaan (Bezuidenhout) wordt aangepast. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat er minstens één van de negen bouwlagen af moet. Dat bleek woensdagmorgen in een gedeeltelijk besloten raadscommissievergadering.

VVD, D66, CDA, HSP en de meeste oppositiepartijen vinden dat omwonenden en het wijkberaad gelijk hebben met hun stelling dat de torens uit het plan van ontwikkelaar Reshape Properties te hoog worden. Er volgt nog ander beraad met wethouder Joris Wijsmuller (HSP, ruimtelijke ordening), die wil vasthouden aan de oorspronkelijke opzet, omdat het plan anders ‘financieel niet haalbaar’ zou zijn. De raad en de omwonenden zijn daar niet van overtuigd.         

De woontorens komen op de plaats waar nu het voormalige TNO-kantoor staat. Volgens het Bewonerscollectief Bezuidenhout, waarbij zo’n tachtig huishoudens zijn aangesloten, tast de nieuwbouw hun woongenot aan. “De torens zijn te hoog en staan te dichtbij,” zegt Dirk-Jan de Vries namens de wijk. “Het TNO-gebouw telt vijf verdiepingen. De nieuwbouw wordt wel tien meter hoger.” Omwonenden vrezen inkijk vanuit de nieuwe woonflats en schaduwwerking. “Dit ontwerp voldoet maar net aan de bezonningsnorm."

Lees meer in weekkrant Den Haag Centraal (DHC).

| Artist's Impression: Reshape Properties

 

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal