Nieuws

Guernaoui sluit aan bij Groep de Mos

Ex-D66’er Rachid Guernaoui sluit zich per direct aan bij Groep de Mos/OPDH, de groeiende lokale partij van ex-PVV’er De Mos. “Samen worden we de grootste.”

Guernaoui, de D66-rebel die wethouder wilde worden maar verloor, zet zijn politieke carrière voort bij Groep de Mos/Ouderenpartij Den Haag (GdM/OPDH). Die samenwerking wordt op het terras van Pavlov, tegenover het stadhuis, beklonken in de zon. Guernaoui: “Met een biertje. Dat past wel.”

Ex-PVV’er Richard de Mos en de ex-D66’er vinden elkaar op lokale kwesties, zij zijn niet gebonden aan landelijke voorkeuren. “Den Haag heeft behoefte aan lokaal geluid.”

Guernaoui sluit zich direct aan en volgt dus ook het geldende verkiezingsprogramma. Dat betekent nu af en toe water bij de wijn doen. Richting de verkiezingen van 2018 krijgt hij invloed op het nieuwe programma, op de selectie van kandidaten en op de campagne. Hij is duidelijk: “Het D66-boek is dicht.” De Mos: “We hebben allebei een politiek leven achter ons. Die paar punten waar we over van mening verschillen, daar drinken we een biertje op en dan komen we eruit. Rachid en ik zijn de afgelopen jaren naar elkaar toegegroeid. We hebben op veel punten dezelfde visie voor de stad. Neem de Haagse Markt, parkeerterrassen, horeca, studenten. Toen hij bij zijn vorige fractie wegging, stond ik dus wel open voor een gesprek. Eerst alleen met mij, onder het genot van koppen koffie, later met de hele groep. We halen iemand in huis die buitengewoon kundig is en die zijn werk doet met passie en durf. Hij is een directe versterking voor onze partij als een van de meest ervaren raadsleden. Als je die kan binnenhalen, betekent dat direct meer slagkracht. Pure winst. Samen gaan we ons richten op de grootste partij worden volgend jaar.”

Lees meer in weekkrant Den Haag Centraal (DHC).

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

 

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal