Nieuws

Onlineplatform Sportlery maakt het makkelijker: Nooit meer alleen sporten

Op zoek naar een sportmaatje? Start-up Sportlery wil het met een nieuw onlineplatform makkelijker maken om samen te sporten en nieuwe sporten uit te proberen. Nu gaan ze online in Den Haag.

Samen is vaak een stuk gezelliger dan alleen. Dat ontdekte Floris Hage (23) vorige zomer. Hij wilde graag sporten, maar zijn vrienden waren op vakantie of hadden geen tijd. En in z’n eentje? Nee, dat was toch ook geen succes. Hij is niet de enige: voor velen is een sportmaatje dé stok achter de deur om te gaan bewegen. De vraag is alleen, waar vind je die als je in een nieuwe stad of omgeving terechtkomt en je nog niemand kent?

Op internet kan ik vast wel iemand vinden, dacht Hage een oplossing te hebben, maar Facebookgroepen waren er nauwelijks. Er waren wel een paar websites, maar die waren niet erg actief. Daar moest een nieuw en compleet alternatief voor komen, vond hij. Met een vriend, Folkert Burghout (27), ontwikkelde hij een nieuw concept: Sportlery. “Het idee is dat mensen elkaar kunnen vinden om samen te sporten, op basis van niveau en interesses, of samen sportactiviteiten kunnen organiseren,” zegt Hage. Het platform is deze week online gegaan in Den Haag en Rotterdam.

Een soort Tinder voor sporters? Nee, meent Hage, die zichzelf liever niet wil associëren met de al bestaande dating-app. “We willen mensen op basis van hun kwaliteiten linken en niet op het uiterlijk zoals bij Tinder gebeurt. Samen sporten is het doel.” Bovendien biedt het platform meer dan alleen het match-element. “Via de site kun je straks ook een sportplek boeken en nieuwe sporten uitproberen door middel van workshops.”

Lees vanaf donderdag 20/4 meer in weekkrant Den Haag Centraal (DHC).

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

 

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal