Nieuws

Luna Fokke, hockeytalent met realiteitszin

Luna Fokke heeft een droom. Ooit in het ‘grote Oranje’ hockeyen en die ene ultieme prijs winnen: olympisch goud. Afgelopen weekend speelde het 16-jarige HGC-talent met Nederland B een drieluik tegen Engeland. Het werd 3-0 voor de Oranjedametjes. “Maar dat wil niet zeggen dat het vanzelf is gegaan, hoor.”

Luna Fokke wil best vertellen hoe ze met hockey bezig is. Maar ook weer niet te lang want de speelster van HGC heeft huiswerk. Havo-4 slokt behoorlijk wat tijd op en die geschiedenistoets over regenten en koningen moet ze wel even halen. “Afgelopen weekend is er van huiswerk maken natuurlijk niets gekomen. Ik was met Nederland B in Houten en daar hebben het hele weekend alleen maar aan hockey gedacht. Nu moet ik dus weer wat dingen inhalen.”

Dat klinkt goed. Een hockeytalent met oog voor de realiteit. En die is dat ze met haar sport waarschijnlijk geen miljonair wordt en een opleiding dus erg belangrijk is. “Dat klopt, maar wat ik na de havo ga doen, weet ik nog niet. Voorlopig gaat het allemaal redelijk gemakkelijk, en als ik slaag, dan plak ik er misschien nog wel vwo aan vast. Maar eerlijk gezegd is hockey nu wel heel belangrijk voor me. Ik train vaak, probeer me elke wedstrijd weer een beetje te ontwikkelen. Dat ik nu in Nederland B mag spelen, wil niet zeggen dat ik er automatisch ook bij ben op het volgende grote toernooi in Mannheim. Dat plekje in de selectie moet ik echt verdienen, net als alle andere meisjes. Natuurlijk droom ik ervan om ooit in het Nederlands team te spelen. Maar zover is het nog lang niet. Dat is een doel dat je stapje voor stapje moet proberen te bereiken.”

Lees vanaf donderdag 20/4 meer in DHC.

| Foto: PR

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal