Over Den Haag Centraal

Een stad als Den Haag verdient een eigen krant. Een krant die informeert, schrijft over wat bewoners bezighoudt, lokale politici kritisch volgt en een warm hart heeft voor cultuur en sport. Den Haag Centraal is die krant. Wij zijn bovendien het enige medium dat zich geheel aan Den Haag en zijn buurgemeenten wijdt.

We doen dat met een grote groep professionele journalisten en columnisten. Elke week, net voor het weekend, ontvangt u een compact overzicht van het laatste nieuws plus uitvoerige beschouwingen over een heel arsenaal aan onderwerpen. We doen dat objectief, compact en met een scherp oog. Als weekkrant gaan we niet voor de waan van de dag, maar richten we ons op de zaken die echt belangrijk zijn voor onze lezers.    

Nieuws, gemeentepolitiek en twee pagina’s sport domineren het eerste katern van onze krant. Daarnaast bieden wij hier graag ruimte aan Hagenaars die een bijzondere, scherpe of verhelderende opinie over een onderwerp hebben. Zij kunnen de stad toespreken vanaf onze opiniepagina. Het tweede deel, de bijlage ‘UIT/de kunst’, wil een baken zijn voor iedereen die in toneel, film, muziek, dans en literatuur geïnteresseerd is. Voor elke liefhebber van kunst, cultuur en uitgaan in Den Haag en omstreken is dit een onmisbaar katern.

 

Dit zijn onze vijf pijlers:

  • Analyses en nieuws over de Haagse gemeentepolitiek. Ook besteden wij regelmatig aandacht aan het nieuws uit buurgemeenten.

  • Reportages over alles wat de stad bezighoudt, zoals verkeer, bouwen, veiligheid, integratie, zorg en onderwijs.

  • Pittige en originele columns over wat er in Den Haag en onze samenleving leeft. Ook van specialisten op het gebied van gezondheidszorg, recht, onderwijs en sport.

  • De pagina’s ‘City Light’ met reportages over nieuwe ontwikkelingen in de stad op het gebied van winkels, mode, design, horeca en vrije tijd. Ook in ‘City Light’: onze befaamde, en gevreesde, eetrubriek.

  • UIT/de kunst: dé bijlage waarin u alles kunt lezen over kunst, cultuur en uitgaan.

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal

Den Haag Centraal, Haags nieuws, nieuws uit Den Haag, regionale weekkrant, Casper Postmaa, Jan van der Ven, Joke Korving, Aad van der Ven, Bert Jansma, Otto Snoek, Piet Gispen, Eveline van Egdom, Vilan van de Loo, ADO, Martin van Zaanen, André Wetzel, Mira Feticu, Wendy Hendriksen, Willem Post, Jimmy Tigges, Haags Gemeentearchief, Marcel Verreck, Jurriaan Brobbel, Saskia Herberghsm Vera de Jonckheere, Alexander Münninghoff, Danny Verbaan, Adrie van der Wel, Kim Andriessen, Tommy van Avermaete, Egbert van Faassen, Sjoerd van Faassen, Thijs Kramer, Astrid van Leeuwen, Tim Mathot, Olivier van Nooten, Anneke Ruys, Jill Stolk, Klaas-Jan Droppert, Liza Letsch, Annerieke Simeone, Jasper Gramsma, Theo Bollerman, Bert Tielemans, Arnout Verzijl, Hans Willink, Michaël van Basten Batenburg, Culinair, Mylène Siegers, Thomas Vahé, Chris Willemsen,