Nieuws

Het nieuwe Den Haag op de Dag van de Architectuur

Wie Den Haag eens op een andere manier wil zien, kan zaterdag 20 mei - Dag van de Architectuur - terecht in vele bijzondere gebouwen. Het Centraal Informatiepunt van de dag is gevestigd in de hal van het nieuwe gebouw van de Universiteit Leiden, Campus Den Haag, aan de Wijnhaven (voormalige ministerietoren).

Deze plek sluit naadloos aan bij het thema: ‘Grenzeloze kennisstad’. “Want,” zegt organisator Hanneke Schiphorst, “Den Haag transformeert in rap tempo van ambtenarenstad naar bruisende kennisstad, mede door vestiging van vele nationale en internationale kennisinstituten.”
 
Op de trappen in de hal van de Campus worden tussen 10.00 en 14.00 uur vrij toegankelijke lezingen gehouden. De dag begint met de openingslezing door de architecten Jeroen Geurst (Geurst & Schulze) en Leon Thier (Studio LeonThier). Zij geven inzicht in de achtergronden van het ontwerp van Wijnhavenkwartier. Verder: Vincent Smit (Haagse Hogeschool), Miriam van de Kamp (cultuursocioloog), Heleen Weening (Duurzaam Den Haag), Ton Voets (KIVI), Nico van Buren (Platform 31), Wouter Tooren (Bureau Eyckveld) en Dorte Kristensen (Atelier Pro Architekten) over de kenniseconomie in Den Haag. Er zijn in het informatiepunt ook activiteiten voor kinderen.
 
Topzeilcentrum
Maar het populairst zijn altijd weer de opengestelde gebouwen en de rondleidingen, waarvan er al een aantal vol zitten. In Scheveningen is het net opgeleverde Nationaal Topzeilcentrum (Hellingweg) te bezichtigen. In de binnenstad openen de ministeries van VWS en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hun deuren. In wooncomplex De Kortenaer (Kortenaerkade) zijn appartementen van bewoners te bekijken.

De Raad van State (Kneuterdijk) heeft, naast de rondleidingen door het gebouw, dit jaar een bijzonder onderdeel: middels een interactieve workshop kan is te ervaren hoe een bestuursrechtszaak verloopt.
 
Voor meer informatie en het laatste nieuws: www.dvda-denhaag.nl
 
De entreehal van het nieuwe gebouw van de Haagse Campus een de Wijnhaven. | Foto: DvdA/Christian van der Kooy 

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal