Nieuws

Donuts & Co: de eerste donutwinkel van Den Haag

'We zijn bijna elke dag uitverkocht.'

Papestraat bakt zoete broodjes

Donuts & Co heeft de eer de eerste donutwinkel van Den Haag te zijn. De zaak in de Papestraat is nu een paar weken open en de zoete lekkernijen vliegen over de toonbank. “We zijn bijna elke dag uitverkocht.”

Rond het middaguur hebben Marcel Kardol en zijn vrouw, de kersverse eigenaren van Donuts & Co, er al zowat een werkdag opzitten. “We zijn vanmorgen om zes uur begonnen, want het deeg heeft tijd nodig,” legt Kardol uit. De ramen van wat tot voor kort een damesmodezaak was, zijn er nog een beetje beslagen van. Maar het resultaat van al die noeste arbeid mag er wezen: de vitrine ligt vol geglazuurde, vrolijk gekleurde, ronde broodjes met het kenmerkende gat in het midden.

Na jaren in de ICT gewerkt te hebben, gooide Kardol het over een andere boeg. Een jaar geleden bakte hij voor de lol zijn eerste donut en inmiddels heeft hij zijn eigen handschrift ontwikkeld met alleen maar natuurlijke ingrediënten. “Deze heet matcha,” vertelt Kardol, wijzend op een groen exemplaar. “Gemaakt van Japanse groene thee die we inkopen bij Hug the Tea, de buren even verderop.” Er liggen ook roze hibiscusdonuts, een naam die vooral verwijst naar de gebruikte kleurstof, want de smaak is die van frambozen. Het assortiment wisselt dagelijks en binnenkort komen er ook hartige varianten bij. “Geitenkaas, bijvoorbeeld.”

Met de opening van Donuts & Co is Kardol de Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts, die dit jaar ook naar Den Haag wil komen, net voor. De plannen van de Amerikanen leidden onlangs tot ophef in de gemeenteraad. De Partij van de Arbeid wilde een verbod op nog meer ketens, maar kreeg daarvoor te weinig steun. Bang voor de aankomende concurrentie is Kardol niet. “Onze donuts zijn gewoon beter,” zegt hij vol zelfvertrouwen.

Donuts & Co, Papestraat 10. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Matcha is gemaakt van Japanse groene thee. | Foto: DHC/Sebastiaan Boot

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal