Nieuws

16-03 13:52

Het geheim van de Dierenselaan: ‘Verandering is iets anders dan achteruitgang’

Geen jaar is hetzelfde aan de Dierenselaan. Ondernemingen komen en gaan in hoog tempo, maar het aanbod is eentonig. Toch kampt de winkelstraat in Rustenburg-Oostbroek niet met leegstand. “De Dierenselaan staat er prima voor.” DHC ging op zoek naar het geheim van ‘de laan’.

Lees verder
16-03 13:49

Jirí Kylián: ‘Het is veel makkelijker om met je woorden te liegen dan met je lichaam’

Festival ‘Celebrating Kylián!’ is een eerbetoon aan meesterchoreograaf Jirí Kylián die 21 maart zijn zeventigjarige verjaardag viert. In een zeldzaam uitgebreid interview vertelt hij over zijn jeugd in Tsjecho-Slowakije en zijn internationale doorbraak bij het Nederland Dans Theater. Ook zijn...

Lees verder
16-03 13:39

Artikel van de week: Burgemeester Geisel (Düsseldorf):‘Een rechtstreekse trein is van groot belang’

Als het aan burgemeester Thomas Geisel van Düsseldorf ligt, komt er snel een rechtstreekse internationale trein tussen zijn stad en Den Haag. “Zowel voor de economie als voor het toerisme van beide steden is het van groot belang dat deze verbinding komt,” benadrukt hij.

Lees verder
16-03 13:36

Opvang statushouders vroeg op orde: ‘Er zijn geen grote incidenten geweest’

De huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning verandert. In plaats van veel jonge mannen komen dit jaar juist veel (nareizende) gezinnen naar Den Haag. In totaal moet de gemeente 1667 mensen onderdak bieden.

Lees verder
09-03 11:28

Kunstartikel van de week: ‘Zo’n ontdekkingsreis vormt mij als mens én muzikant’

Het leek crescendo te gaan met de carrière van Celine Cairo, maar achter de schermen verloor de singer-songwriter haar liefde voor muziek. De zoektocht naar nieuwe inspiratie bracht haar naar Amerika. Daar werkte ze in alle rust aan een ander geluid. “De nieuwe cd beschrijft mijn verlangen naar v...

Lees verder
09-03 10:50

Artikel van de week: Waanzinnige Waldeck Tuin brengt jong en oud samen

De aanleg van de Waanzinnige Waldeck Tuin, een initiatief van bewoners van Nieuw Waldeck, begint op 1 april. Het plan om deze groene ontmoetingsplaats voor jong en oud te realiseren, met onder meer een moestuin en een pluktuin, is van buurtbewoonster Linda Bevers.

Lees verder
09-03 10:44

Bewoners binnenstad rekenen op ombudsman in horecaconflict

De bewonersorganisaties van de binnenstad en aangrenzende wijken leggen zich niet neer bij het horecabeleid van de gemeente. Zij hopen nu dat de gemeentelijke ombudsman het stadbestuur berispt wegens het omzeilen van de inspraak.

Lees verder
12 / 3 / 4 / 5 / 6 > 124

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal