Nieuws

19-06 15:08

Ongelijkheid is van alle tijden

Het Haags Historisch Museum deed onderzoek naar segregatie in deze stad en kwam met de tentoonstelling ‘Arm en Rijk / Rijk en Arm’ tot een opvallende conclusie: van een grootschalige sociale, economische of culturele opwaardering van buurten is nog geen sprake.

Lees verder
14-06 10:35

‘De lange arm van Rabat strekt tot Den Haag’

Het is hét gesprek van de dag in Marokkaanse kringen: de demonstraties in het Rif-gebied tegen het gezag in Rabat. Nu de Marokkaanse politie tientallen activisten en protestleiders heeft opgepakt, gaan Haagse Marokkanen tweeduizend kilometer verderop de straat op. “De ambassade probeert de volksb...

Lees verder
15-06 13:07

Keuze nieuwe trams: ‘complex mikadospel’

Als de HTM vanaf 2024 met nieuwe, brede trams gaat rijden, kan dat ingrijpende gevolgen voor de stad hebben.

Lees verder
15-06 16:19

RO kiest toch voor één chef: Nicholas Collon

Het Residentie Orkest (RO) heeft vanaf het seizoen 2018-2019 in de persoon van de jonge Brit Nicholas Collon weer een echte chef-dirigent. Orkest en dirigent gaan een verbintenis aan voor vier jaar.

Lees verder
15-06 12:59

Kunstartikel van de week: Theatraal door Segbroek dwalen

De tot vervelens toe opgeworpen begrippen zand en veen zijn wel nog altijd synoniem voor het innerlijk van Den Haag. Theater De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat, op de scheidslijn van zand én veen, maakte vorig jaar met wijkbewoners de voorstelling ‘Zand & Veen’. Nu is er de tweede editie.

Lees verder
15-06 13:45

Martijn Balster nieuwe lijsttrekker van Haagse PvdA

De leden van de Haagse PvdA hebben fractievoorzitter Martijn Balster (36) gekozen tot nieuwe lijsttrekker van de partij. Een week lang konden mensen hun stem uitbrengen. Balster verslaat de voormalige lijsttrekker, partijleider en wethouder Rabin Baldewsingh (54). In een reactie zegt Balster: “Ik ...

Lees verder
15-06 16:42

Raamweg zaterdag weer open

De Raamweg gaat zaterdag 17 juni aan het einde van de dag weer open voor het verkeer. Dat is bijna een week eerder dan gepland. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

Lees verder
1 .... 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 > 135

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal