Nieuws

05-10 15:42

Kenny B onder de indruk van Afrikaanse bedienden

“Ik ben marron. Daarom associeer ik mezelf met die jongens.” Dat zei de Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B na zijn bezoek aan de tentoonstelling ‘Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof’ in het Haags Historisch Museum.

Lees verder
05-10 11:55

‘Ifigeneia’: bedrog, kindermoord en wraak

Voor haar ouders gaat ze door het vuur, Ifigeneia uit ‘Ifigeneia Koningskind’. Met uiterste consequenties. “Kinderen zijn onmetelijk loyaal.”

Lees verder
05-10 11:51

Crisis over Kerkplein

Ondernemers en bewoners rondom het Kerkplein hebben alle vertrouwen verloren in de wijze waarop gemeente en HTM de herinrichting aanpakken van het gebied rond de Grote Kerk. Ook de langdurige omleiding van tramlijn 16 wekt woede.

Lees verder
04-10 14:38

DHC & Dierendag - Jan D. Swart houdt van zijn hond

Waarom ben ik tegen mijn hond altijd zo uitzonderlijk opgewekt en waarom vermijd ik in gesprekken met haar woorden waarvan ik denk dat ze te moeilijk zijn? Dat komt omdat ik van haar hou.

Lees verder
03-10 17:40

Zoon Bart Chabot wordt voorzitter JOVD

Hagenaar Splinter Chabot (21) is de nieuwe waarnemend voorzitter van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Hij werd afgelopen weekeinde op een ledenvergadering in Sint-Michielsgestel in het hoofdbestuur gekozen.

Lees verder
02-10 20:45

Wijting is niet voor de poes

Niet minder dan twaalf regionale chef-koks presenteren zich dit weekeinde in de Visafslag Scheveningen tijdens het gratis Noordzeefestival Vissch. De onderschatte wijting staat centraal. Door Loek Moor Wijting, zegt u? Serieus? Dat is toch die vis die je gekookt aan de kat voert? Een bijvangst waar ...

Lees verder
28-09 17:16

Afrikanen favoriet aan hof stadhouder

Hielden de Oranjes privé-slaafjes in de 18de eeuw? Of waren hun zwarte bedienden juist gewaardeerde krachten, die carrière konden maken? Een nieuwe tentoonstelling en een nieuw boek zorgen voor een genuanceerd antwoord.

Lees verder
1 .... 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 > 153

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal